El temps de preparació o mise en place dura desde l'entrada dels cuiners al centre de treball fins que s'obrin les portes del menjador, moment en el que tot tindra d'estar a punt i en ordre. A diferencia del que es pugue pensar que les cuines són sorolloses i tots criden, no es aixi. En la preparació el cuiner ha de estar concentrat amb el que fa i treballar amb seguretat i eficàcia, ja que el temps es molt reduit i hi ha sempre moltes coses per fer; per lo tant en una cuina es parla molt poc i el silenci és l'habitual. Amb el temps el cuiner s'acostuma a aquet silenci i a base dels anys, igual que els frares i monjos, la vida interior se l'hi multiplica.
Preparant croquetes de mató amb salsa americana reduïda de gambes per a la carta |
En el moment que s'obrin les portes del menjador i comencen a entrar els clients el sistema de treball canvia. Tots els cuiners es posen en les seves respectives partides esperan les comandes que canta el cap de cuina, que es l'unica veu que se sent en el moment del servei.
A veure quan ens fas croquetes d'aquestes que pinten tan bé per als teus amics jejeje.
ResponEliminaBESETS MAITE
Quan vulgues presiosssssa !!
EliminaEl primer dia que Rafel faci ere i jo no treballi venim jejeje.
ResponEliminaau besets
MAITE
Aqui em teniu. Aixó tambe es casa vostra.
Elimina