dimarts, 14 de maig del 2013

El Cuiner de Hitler

      De tots és conegut els fets de un dels més grans exterminadors de la historia.  Un home que va vulguer conquistar el món amb la creença que sols ells eren els escollits, eren la raça perfecta.

      El que analitzarem ara i aqui no es el que va succeir en aquells tragics anys de la segona guerra mundial (1939 - 1945) sino qui era Hitler a la taula.

      Se sap que Adolf Hitler pensaba que una dieta vegetariana podia tant alleujar els seus problemes de salut com regenerar espiritualment a la raça humana.  Segons les transcripcións datades l' 11 de novembre de 1941 (conversacions entre Hitler i el seu circul intim) Hitler va dir: Un pot lamentar viure en una època què es impossible formar-se una idea de la forma que el món assumirà el futur.  Pero hi ha una cosa que puc predir als menjadors de carn; el món del futur sera vegetarià.  Aixi en un altra transcripció datada el 12 de gener de 1942 diu: L'única cosa de la qual seré incapaç de compartir amb el xeics és el be amb ells.  Sóc vegetarià i m'han d'excusar de la seva carn.

Una de les poques imatges que disposem de Hitler menjant, no distingin el que hi ha a l'olla o al plat.
El que si s'observa que hi han 11 comensals contan-l'ho a ell,  5 a cada lateral i ell presidint la taula,
ja que tenia la mania,  de que mai el grup per dinar podia superar els 20 comensals. 

      Ser vegetarià es una forma d'entendre la vida pero basicament i per resumir direm que és la dieta alimentaria que té per principi el no consumir carn aixi com tot aliment que provingui d'un animal.  Els vegetariàns els podem dividir en cuatre tipus:  els que no mengen res de carn o derivats s'anomenen vegetariàns estrictes o vegans; els que consumeixen llet, derivats d'esta i mel anomenats lactovegetariàns; els que consumeixen ous, derivats i mel: ovovegetariàns i els que consumeixen llet, ous i els seus derivats i mel també dits: ovolactovegetariàns.  Pos bé, Hitler era d'aquests ultims, era un ovolactovegetarià.

      Com tenia varies residencies disposaba de varis caps de cuina.  A la residencia d'estiu o residencia gubernamental a Berghof disposaba del seu Chef de Baviera Herr Kannenberg.  També cuinaba per a ell i els seus convidats el Chef austriac Kruemel que tenia per costum en la verdura bullir ossos per donar-l'hi una millor consistencia i gustet, fins que el van enxampar i a partir d'alli sols podia cuinar per a Hitler caldets i pure de patates, no el deixaben que toques res més.  Pobre Kruemel.


Cuiners als anys 30 a Colonia (Alemania).  La cuina de Berghof molt possiblement podia ser aixi.

      A la casa que tenia a Munich (Prinzregenstrasse) era cuidada per el matrimoni Winter.  Alli la señyora Winter l'hi feia cuina vegetariana pero molt cassolana i senzilla.

      Despres de l'atentat que l'hi van fer en la Wolfsschanze (cau del llop) on sols va patir cuatre rascades i unes contusións es va tornar més desconfiat per lo que van reclutar a 15 noietes voluntaries/obligades com a catadores.  Es dedicaben a tastar el menjar abans d'arribar a ell per si estaba envenenat.  Aquestes noietes diuen que el menjar era esplendit,  pero patien tots els dies per si aquell apat fora l'ultim.


Cuina de la Wolfsschance.
Aquesta imatge em pareix una mica falsa, una posada en escena.
El de la cassola esta fora de joc

      Al finalitzar la guerra el que no volien el vencedors era que Hitler s'els escapes entre les mans, per lo tant cada grup d'intel.ligència de cada pais va fer un retrat robot de Hitler per atrapar-l'ho més facilment.  Un diari canadenc també va fer els seus, i perque no, disfressar-ho de cuiner?, suposso per no destacar en la fugida?

Si casi no s'assemblen.  Pareixen dos persones totalment diferents.  Ja, Ja!

      Com ja saps, l'historia d'aquet dictador va acabar en suicidi, d'ell i la seva esposa Eva Braun.

2 comentaris:

  1. Sabies que a lo tio Juanito, t'agüel·lo lo barber, se'l van emportar a la Grerra Civil 3 o 4 dies i no sabien si era viu o mort, i lo que feia era esquilar ferits plens de sang i mandundaixes ????
    Sabies que t'agüela Ramona va fer una paella per uns generals del Ejerssito Nassional ????
    Sabies que lo tio Vicent de Benicarló era un fatxa acabat, i quan la meua donar va vore a la entrada de casa una pintanda que posava "et viligem, fatxa" i a casa seva i sobre la tele fotos del Franco, del Antonio Primo de Rivera i de no se qui més, va al"lucinar pepinos ????
    Sabies quer lo tio Paquito o Paco, que mai va tirar un tiro i només fotia quer fer trinxeres a pic i pala, va correr i correr i correr perque los nacionals anavem a mengar-se'l ????
    Sabies que ton pare pujava a sobre una olivera quan passaven els avions italians i saludava perque li enviessin menjar ????
    Sabies que un submarì alemnay va arribar per lo riu Ebre i lo meu profe no entenia l'idioma perque justament aquell dialecte no era el que ell coneixia?
    Sabies que jo vaig fer la mili 2 mesos després del Cop d'Estat del 23-F i vaig anar a parar com a paraca a la Legión ????
    Pos això, que tothom em mengat sopets de pa i també pa amb oli, i ningú s'ha mort fins que li a tocat l'hora. I en Hitler, per a mí que encara esta viu com en Kennedy, la Marilyn, en Bruce Lee o l'Elvis. I TOTHOM A MENJAT pa amb oli. Au !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ninguna guerra es bona, pintem-ho com vulguen alguns mandamassos, per l'humanitat, per les meves raons, perque em pica l'overa, per el petroli o la més curiosa fer la guerra per la pau.
      Alguns humans encara no entenen que les guerres porten excesiu patimen i rancunia infinita, i que els unics que guanyen són els de sempre, el poder sense escrupol ni dignitat, els que fabriquen armes de guerra i els cuatre liders que es creuen deus omnipotens i unics salvadors de la patria.

      Elimina