Pero una vegada ha passat el cicló torna la calma. I es hora de fer reconte de baixes i de reparar el vaixell i preparar-ho per una nova aventura. Es el moment de controlar les existencies, de parlar dels dubtes, solucionar problemes i de verificar el bon estat de la cuina i dels seus aparells.
Un d'aquests són les fregidores. En si la fritada és un proces de preparació d'aliments que consisteix a introduir l'aliment a un mitjà gras sotmès a unes elevades temperatures, en presència d'aire, durant un determinat període de temps.
El procés de fritada ha de controlar-se de forma adequada per assegurar una qualitat óptima del producte fregit, així com la millor estabilitat del mateix. |
De fregidores industrials hi han de dos tipus basicament, les de gas i les electriques; apart tenim la de tota la vida, posar oli en una parisien (paella alta) i acalentar-ho al foc.
El millor i més saludable oli, sense cap mena de dubtes es el Verge d'Oliva, ja que es l'unic que no es refinat, i si ademes es de les Oliveres Mil.lenaries d'Ulldecona, la cosa pot entrar en extasis.
Pero com tot l'oli també es fa malbe i abans de que el seu color sigue molt fosc, abans de que forme espuma, abans que no pari de fer fum, que s'hi hagi utilitzat massa, tingue un mal aspecte el producte fregit o agafi un gust diferent al propi, hem de canviar-ho. Segons la norma de calitat per als olis i grases calentades el limit es el 25 % de compostos polars. Ara d'entrada aixó et pot sonar a Xines, pero si ho necesites sols cal que t'informes sobre el tema i aconseguixques un medidor dels diferents que hi han al mercat. Pensa que un oli en mal estat produeix toxines.
Per canviar l'oli primer esperarem que es geli. No es necesari que estigues ficsament miran la fregidora, pots fer altres coses mentrestant, recullir, endreçar, preparar, etc. |
Quan l'oli estigue gelat obre la porteta de baix, voras una clau en aquet cas de color blau. Anem a traure l'oli; totes les fegidores tenen el mateix sistema de desguàs. |
Molt bé, ja sabia jo que no em defraudaries, es nota que tens practica. |
Seguidament tanca l'aixeta i aboca l'oli vell, en este cas a un bidó perquè ho recullin i sigui reciclat. |
L'oli el venen a recullir empreses de reciclatge amb el que fan fertilitzans, sabons i biodiesel. Aqui et deixo una pagina molt interesant per si et vols fer tu mateix Biodiesel Casolà; es molt facil i economic, encara que hi han paisos com Espanya que no esta legalitzat, a Anglaterra pots comprar per uns 3.500 €, si d'un cas no te ho vols montar tu, la maquinaria per transformar l'oli amb biodiesel.
La cuba la llimpiarem amb aigua i sabó, ja ens podem posar. |
Ara un cop ja net es pot veure la marca de topall d'ompliment, la senyal indica fins on arribara el nivell d'oli. |
Col.loquem la xarxa. |
L'aguant i el cistell. |
Molt Important abans de posar l'oli tanca l'aixeta. Posem l'oli. En aquesta caben 23 litres. |
I ja la tens a punt. |
Preparats i a punt per al proxim servei. |
Dedico aquest post al meu amic Rafel d'Amposta, un xaval que de quan en quan perd oli.
jajaja, cabrón, en carinyo, però cabrón jajaja!
ResponEliminaGracies wapo!!
Elimina