Perque ploren els cuiners? Plorem com tothom per moltes raons pero potser la més curiosa és en tallar ceba. Les llàgrimes apareixen per els olis volàtils que li confereixen a la ceba el seu sabor característic i que contenen un tipus de molècules orgàniques denominades sulfóxids d'aminoàcids.
Al tallar ceba comença la plorera. |
Plorant com una Magdalena. |
Les terminacións nervioses de la còrnia detecten el compost i sorgeix la picor d'ulls. Les glàndules lacrimals s'activen per eliminar l'irritació i protegir els ulls; i és llavors quan comencem a plorar.
Recordo una dita popular que deia que si et poses un troç de ceba al cap no plores. Que va ! aqui plorem tots cuinerets, cuiners i primeres espases. La millor solució per no plorar és banyar la fulla del gavinet abans de tallar la ceba.
Una de les grans solucions per evitar plorar quan tallem ceba. |
He fet un tracte amb els ajudants de cuina, tenen un sopar d'enamorats aqui al restaurant per a ells i les seves parelles si es presenten voluntaris per un estudi que estic fent. Es tracta de saber quan tardem a plorar i quan s'ens acaben les llagrimes. S'han disposat a tallar cebes sense parar en els seus llocs respectius durant 10 minuts. Despres de tres sesións puc donar el resultat de l'estudi: La formació del SYN-PROPANOTIAL-S-ÓXID aconsegueix la maxima força en 30 segons després de practicar el primer tall a la ceba i completa el seu cicle al cap de 5 minuts. Per lo tant em aconseguit el que voliem, nosaltres saber quant de temps ploraras tallant ceba sense banyar el gavinet i ells un extraordinari i gustos sopar romantic a la llum de les veles, per sucar el cogombre.
Satisfet del tot en la tecnica de banyar el gavinet pero buscan altres alternatives m'he posat a pensar com fer-ho per no plorar mai més al tallar ceba i crec que he trobat la solució, es un artefacte ja creat pero util també en aquets menesters, no se si patentar-ho pero te ho dixo damunt la taula per si vols anar-hi tu al registre de patens i poder viure del conte gracies a aquest inventasso.
No falla, amb aquest inventasso segur que no plores mai més. |
juas,juas !!!..quin careto !!!
ResponEliminaSóc com el bon vi, milloro amb el temps.
Elimina