dissabte, 7 de desembre del 2013

El Dinar de la Família

En el cor de la hostaleria entenem per família a tots aquells que exerceixen la seva professió en la nostra empresa (no són clients ni proveedors), podem trobar-los en els departaments com cuina, sala, recepció i atenció al client, habitacions,  neteja, bugaderia, administració ; fins i tot algún viatge he tingut pagesos i pastors ja que l'empresa disposava de un centenar de cabres blanques criades en plena natura que despres elaborabem per a la carta.

El dinar de la família es pot fer abans del servei (abans d'obrir l'acces a la sala) o despres (quant tots els clients han sigut atesos i em tancat la porta del menjador).  Aquets menjars les sol preparar el cuiner mes novençà o l'ajudant més avantatjat. Es molt important, per estetica i professionalitat, que el personal ''família'' no menge mai a vistes dels clients, per lo que si es posible, ho faran en espais anexes ja preparats.

Dinar d'una part de la família abans del servei.

Depenent de la politica de la cuina el menjar de la família el presentarem tipo menú amb una amanida, un primer i un segon, sense opció a triar, o en plan buffet en el que cadascu es posa el que més l'hi ve de gust.  Si hi ha algú que té un règim especial sigui per salut o benestar els cuiners han de ser sabedors d'aquesta circumstància.

Per logica, la família no té permes desperdiciar el menjar, per lo tant tot el que cadascú es serveix es té d'acabar.  Si no en volies tant, no haver-te posat tanta quantitat.

El productes tocats o amb poca presència, amb aixó vull dir per exemple una poma que te un copet, un bistec mal tallat, una daurada que s'ha partit al posar-la al plat, un iogurt a punt de caducar, un postre mal muntat, són per a la família.  De ninguna manera parlo de productes en males condicions higieniques o sanitaries, em refereixo als que no són vistosos o tenen alguna tara.

Sobre el tema de la beguda ha de ser aigua, qui vulgue algún capritxet que es rasque la butxaca.  A la feina queden prohibides les begudes alcoholiques.

Per acabar un bon consell: menja el que menja el cuiner, segur es bó i del dia.


2 comentaris:

  1. Però resulta que el cuiner normalment menja a la cuina i la gent del carrer no veu el que menja,jeje
    <besets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la rao. Aquet consell va destinat als companys d'ofici, ''la familia'', ja que ells si veuen el que menja el cuiner. Un exemple ; si tenim per escollir en dos safates bajoques o llagosta i veus que el cuiner escull bajoques, tu fes el mateix. En supervivencia diriem : menja el que mengen els natius.
      Bessssets.

      Elimina