dimarts, 5 de març del 2013

Bandana

      Com en molts d'oficis, la cuina tambe te el seu gorro caracteristic, conegut per tothom, el tipic gorro de cuiner en forma de tub llarg, tambe conegut com a gorro frances.  La veritat es més que res institucional, per surtir a la foto, i poc practic.  Com aquet ens podem trobar d'altres en altres profesions, institucionals pero gens practics, com lo tricornio de la Guardia Civil, la montera dels toreros, lo gorro mitral del Papa o la corona del rei.  Per cert el cuiner es l'unica persona que mai es lleva la gorra davan del rei.

      Aquet gorro el porta molt poca gent a l'hora de treballar; que jo recorde l'Arguiñano i la gent que es presenta a concursos de cuina.

      L'altre gorro de cuina es el de xampinyo, o gorro italia.  Es el tipic gorro dels pizzeros i d'alguna gent que tant sols s'el possa per la foto.  L'altre dia vaig vore un cataleg d'aquets barrets i sortien els models tal com veus a l'imatge


ja t'ho pots creure; be pos per la gent que ho desconeixia aixi NO


      Un altra forma de posartel es aixi de costat tipo boina militar.  Pos tampoc, no es una bona idea, ja que et dificulta observar per el costat per a on es decanta, et redueix la visió.

      La millor forma de colocartel si es que et decideixes per el gorro xampinyo es aixi, tipo txapela.


                                                               
                                                                    Osasuna eta indarra

      Pero com tot la cuina evoluciona i el gorro més practic, econmic i que tothom portem es la bandana.  La bandana en si es un mocador, com el "pico" (mocador de coll), pero que ens posem al cap, ja que estem obligats a portar-lo cubert.




      Aqui et mostro alguns dels que porto acualment.





      En si es tota una ceremonia vestirte de cuiner, no tant sols es tracta de posarte roba si no de equiparte per lo que pugue succeir durant la jornada.  Observa aquet video i entendras com ens posem la bandana al cap.




7 comentaris:

  1. efectivament, cadascú fa lo que pot i d'altres piquen pedres

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com ultim recurs sempre ens podem possar los calçotets, al cap

      Elimina
  2. realment ets un ser excepcional

    ResponElimina
    Respostes
    1. Apreciat i estimat Rafel:

      Jo no he dit mai que sigue Superman, pero si que et vull fer una pregunta; tu has vist algún cop a Superman i a mi en una habitació al mateix temps?

      Elimina
    2. Jo si, i me feia temor trobar-me a tots 2 plegats volant i amb una bandana al cap. Buuuufffffffffffffff !!!!

      Elimina
    3. Que no era el Super, que era lo Batman.

      Elimina
    4. ah !!!!De què collons parlem ????, del Super, del Mcdonal's, de l'Espar, del Capitan Trueno o de la Belen Esteban ????
      Ara vaig a escriure un escrit al meu blog respecte lo Mcdonal's

      Elimina