diumenge, 24 de febrer del 2013

Caminar i menjar xiclet

      Cuinar es facil, agafem la recepta la seguim i si o no ens sortira el plat.  Ja t'ho dic ara, d'entrada tothom sap fer l'amor, pero pocs ho fan be.

      L'art de cuinar es una experiencia inacabable i no tots serveixen per aixo, mes quant et dediques profesionalment.

      L'estres en aquesta feina es el teu company de viatge, i em preguntes perque; vas al metge i t'esperes... vas a l'abogat i t'esperes.... vas al mecanic i t'esperes... vas a dinar i tan pronte t'asentes vols algo per picar a la taula, es intolerable i desesperant esperar.  I jo a l'altre costat de la porta magica conseguire que sigues feliç no tant sols amb el menjar si no tambe amb la teva vida; al seure a la taula no obtens unicament menjar aconsegueixes calitat de vida.


      L'estres es tant sols una de les coses que tindras d'aceptar i acostumarte.  Quan feia la mili un dels jocs que teniem era seure un davant de l'altre i pegarmos bufetades. primer poc a poc suau i despres amb mes rabia amplian el dolor, ara tu em pegues galtada........      ara jo.   I qui perd en aquet joc?  qui perd el control.  Quant entres a treballar a una cuina profesional has de sapiguer caminar, menjar xiclet i fer palmades al mateix temps, i ull, sense perdre el compas.  Cada dia es un examen, tens de fer moltes coses al mateix temps i fer-les bones, insuperables.  Pensa que el client torna perque vol repetir aquella experiencia passada, i t'ho juro, al meu costat no el defraudarem. Ho tens clar?.

   Un altra i tambe important, no em vull allargar,es l'horari.  Treballaras quan els demes faiguen festa, dissabtes, domenges, festius i dies inesperats. I ho farem fins l'agotament i més enlla.  Ens contracten  per fer rendible l'empresa, molt rendible i aixo vol dir que no tant sols innovem, si no que seguim el gust del client (en si es el que ens paga la nomina), preparem, ens distribuim (partides) i alliberem tot el coneixem d'anys en 3 intenses hores.




      Quan tot aixo s'acaba quedara per a tu el sentiment de la feina ben feta i la neteja de la teva partida, perque d'aqui unes hores....tornem a començar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada