dijous, 19 de setembre del 2013

Viure Fora de Casa


Des del principi dels temps sempre que he traballat fora de casa, entengui's lluny de la meva llar, he triat un hotel o algun establiment que juntament amb el tracte, em facilités allotjament.

Algunes vegades no ha estat així i llavors com tothom m'he buscat la vida en albergs, llogant una habitació en cases particulars, compartint pis amb companys de feina;  pero mai he llogat una casa o un pis per a mi solet des de fa uns 20 anys per dues raons, a saber: la primera és perquè solament la utilitzo per dormir i la segona és perquè prefereixo invertir el que guanyo en la meva familia.



Els avantatges de viure on treballes són variades, tant per l'empresari que surt beneficiat al tindret involucrat en el seu establiment a tot hora, com per a tu, perquè pots concentrar-te millor en l'art de la cuina i en la millora del negoci sense situacions exteriors que et distreguin.

Apart del sou, naturalment, tens el menjar, l'uniforme, l'habitació, la higiene (dutxa, aigua, paper higiènic, material de neteja, bugaderia, etc.) i l'electricitat a càrrec de l'empresa. També cal pensar que no necessites desplaçar-te, per tant ni avaries, ni gasolina, ni peatges.

L'estalvi és important; un exemple: necessito rentar la roba del treball, de carrer i la interior.  Si estigués a casa entre rentadora, detergens, aigua i llum, posem, gastaria 5€, però al treballar lluny de la llar  la netejo en la bugaderia de l'empresa.  Per tant podem deduir que entre el que no gasto, 5€,  mes el que inverteix l'empresa a netejar-me la roba 5€, surt un total de 10€ en la jugada.




Els inconvenients mes destacats són la falta de privadesa, la solitud (al final t'acostumes) i l'estar lluny dels teus, amics i familiars.




2 comentaris: