dissabte, 20 d’abril del 2013

La Propina


      La propina es un obsequi monetari que oferim per un servici que ens ha complagut, perque ens em sentit satisfets.

      Quan parlem del desti dels diners la cosa s'embolica perque cadascu té la seva teoria, idea i cultura de com ha de ser.  Hi han paisos com Estats Units que es obligat dixar propina i d'altres com la Xina o el Japo que es una ofensa al treballador.  Tenim de tots els colors i tots respectables.



      Algunes parts d'aquet video no les compartixo, quan el cambrer diu que l'hi van donar propina per explicar a qui votaria i no per el servei, i que la propina es per a ell.

      Per a mi el logic es que ja que la propina es dona per la satisfacció d'un bon servei, un excelent menjar i un lloc on m'han ofert calitat de vida, i com em sento satisfet els deixo un obsequi monetari.  Aixo es el meu perque de la propina.

      La propina no es mai personal, menys que el client o comunique; .-guapeta, aixo es per a tu.  Sinó es aixi la propina es comunitaria i es repartira per igual a tots els membres de l'equip (gent de neteja, pinxes, marmitons, cambrers de barra, cambrers de sala, ajudants de cuina, oficials de cuina i cap de cuina), ja que naturalment si el plat es brut, el menjar no esta en condicións o l'ambient no es agradable el client no té perque dixar propina.  Aconseguir la satisfacció del client es l'objectiu de l'equip.

      Aquesta, la propina, es deixara en un pot i depenen la cantitat ho repartirem igual per tothom al finalitzar la setmana, el mes o el trimestre.  De esta forma conseguirem un equip més unit i una millor implicació de tots en aconseguir els objectius.

La propina es repartira per igual a tots els membres de l'equip.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada