dilluns, 29 d’abril del 2013

El Cuiner Gerent


      El cuiner d'avui en dia no es dedica exclusivament a elaborar el menjar o disenyar el plat, també ha de ser gerent de la seva propia cuina, tasca que habitualment la realitza el cap de cuina o l'oficial de més alta graduació.

      Ell es l'encargat de tindre el tracte directe amb els proveïdors i el que gestiona el material necesari per a cada servei segons les necesitats.

      La meva recomanació es que tingues sempre dos proveïdors del mateix producte i que siguis fidel a ells;  es convenient que siguen de la comarca, de la zona, aixo tindra un efecte boomerang, tu els compres mercaderies a ells i ells serán els teus assidus clients aixi com els millors publicistes del restaurant perque estaran interesats en que el negoci et vagi bé.

      Has de confeccionar un llistat de proveïdors, quins són els productes que ofereixen, quin dia de la setmana reben comandes i el dia que t'arribaran a la cuina.

      Els productes serán sempre de primera cualitat, molts cops el que és barat a la llarga surt car, i si potser de quilometro zero.  Al consumir productes de la teva zona, apart de potenciar-la, la gent tindra treball i el diner es moura aprop teu.  Aqui si tots guanyen, tu guanyes.

      Apart quan facis la comanda pensa que es millor tindre un estoc rotatiu, que es vagi renovan, que un gran estoc inmobilitzat.

Realitzan les comandes

      Al rebre el producte controlarem si el que hem rebut es correcte, pes, cantitat i calitat i sempre seguirem la tecnica de la marxa avant en la recepció del producte.

      Has de tindre un control de les materies rebudes separades en aliments no peribles, productes no alimentosos, fruites i verdures, panaderia i derivats, carns i derivats, lactics refrigerats i ovoproductes, embutits, congelats, ous frescos, peix fresc i pastisseria fresca a ón constará el nom del proveidor, l'article, la data, l'hora, el numero d'albará, vehicle refrigerat, l'etiquetatge, l'identificació correcta, els envasos adequats permesos i nets, la data de caducitat correcta, la temperatura i si l'horari de lliurament ha sigut l'adequat.


Full Control Recepció Mercaderies

      Per un altre costat és necessari tingues un altre full de control on constara el preu sense iva del producte aixi com els albarans i factures archivades.  Amb aquesta informació podras saber exactament el que et costa el preu d'un plat en concret gracies a unes formules i conceptes que ja t'explicare més endavant.  També aquet control el tindras de passar al departament d'administració un cop per setmana, perquè ho tinguin present.

      Per ultim i arrodonint el treball fes-te un inventari de tots els productes, setmanal o mensual, controlan amb més cura els productes d'alta gama.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada