dimecres, 8 de gener del 2014

Futur incert a convenir segons valua


En les ofertes de treball cal entendre la lletra menuda.  Algunes són curioses com aquesta ; busquem cuiner jove amb bona imatge, el grau superior i 5 anys d'experiencia minim en restaurants grastroencefalics, amb angles, rus, alemany i xines, nivell conversa i creatiu; sou segons conveni.  El que realment diu es necessitem un pringat, que el tindrem de cara al public,si no per a que tants idiomes demanar per demanar que no quede que fase el pi i ens balle una jota, que nosaltres, encara que guapisims i glamurosos, l'hi pagarem amb monyigues de vaca.

Uns altres ; busquem cuiner amb o sense experiencia que entengui el castella. Papers en regla.  (Sense comentaris).
Busquem cuinera amb 40 titulacións que també servira a la taula. Sou segons valua (per supost llimpiaras els plats, les peroles, i si molt m'apures faras de xaxa a casa els jefes, a canvi d'un plat d'arros i les propines).
O aquest ; busquem cuiner d'alt nivell per restaurant situat al centre de Barcelona.  Sou de 600 a 750.  (Ja, ja, ja,....)


Sabem que la cosa esta molt malament i que no estem per tirar cohets pero avore, igual que ens fan proves per saber si sóm tant bons com diem a alguns empresaris també els tindrien d'examinar per comprobar la seva professionalitat i etica en els negocis.  Les coses han de quedar clares en un principi, tant d'un costat com de l'altre ; si l'empresari busca un bon professional que fase creixer l'empresa i la seva butxaca, ha d'oferir un lloc de treball i sou digne.  Si per el contrari prefereix que tot seguixque igual o pitjor, qualsevol individuo l'hi fara el pes.


4 comentaris:

  1. Dissortadament cada dia hi ha més "empresaris" que no deixen de ser uns "negociants" (i les Escoles de Negoci en tenen la culpa). Prioritzen l'arrogància, els interessos propis i els ràpids resultats financers, relegant les persones/empleats a un simple concepte instrumental.

    Cada cop hi ha més "empresaris" que comencen per la teulada: "per viure necessito 4.000€/mes" i un cop trets del calaix, amb el que queda es plantegen pagar a proveïdors i empleats.

    L'empresa ha de ser entesa com una comunitat formada per persones, més que com una màquina de guanyar diners i el millor actiu de l'empresa són els treballadors, per això cal invertir amb ells, propiciant un sistema compartit de valors que fomenti l'amistat, lleialtat, identificació i entusiasme dins de l'empresa.

    Humanitzar no vol dir treballar poc. La mandra a la feina la provoca l'empresa quan considera l'empleat com un instrument físic d'algú que pensa per tots dos.

    Vivim a un país de pandereta, de fireta, governat per Alí-Baba i els 40 lladres... i el govern és reflex del poble. Cal votar SÍ-SÍ a la consulta del 9n2014 i participar a la constitució del nou Estat: CATALUNYA.

    ResponElimina
  2. A l'IKEA de Valencia hi han 400 places disponibles i 100.000 sol·licituts de treballl (he dit cent mil). Los jovenel·los/les marxen a fora perque aquí no tenen feina. El Ministre de l'Interior la caga, lo Rei no es vol pre-jubilar ni amb cadira de rodes i molts etcèteres més.
    Mon pare sempre va dir que MAI es quedaria sense feina: fos a llaurar amb una somera de Gósol, com recollir caguerades de vaca o estar-se 18 hores envian watsapp's. NO SE SI M'EXPLICO

    ResponElimina
    Respostes
    1. El que ens trobem es que per a recullir caguerades de vaca ja hi ha una llarga coa, inclus per agafar els sobrants de Mercadona de la brossa molta gent, llastimosament, demana tanda.
      I potser a algu se l'hi crusen los cables, per falta d'aire, i començe a pegar bofetades a tord i dret o en la seva desesperació s'afilie a la caverna fxa.
      No podem esperar que ens porten a la llum, hem d'anar natros.

      Elimina