Un cop escatat i destripat el peix procedim a filatejar-lo
Al mateix temps posem la planxa en marxa i quan la tinguem calenta tirem un rajoli d'oli que escampem amb paper de cel.lulosa per tota la superficie. Seguidament espolvorejem amb una mica de sal.
I ara arribem a la part més delicada; abans de posar el peix a la planxa passa-li un paper per llevar-li l'aigua sobrant, si és la primera vegada que ho fas o no tens experiència, perquè no es pegui. Com pots veure el meu company aquesta acció no la realitza perque té molta experiència i la seva partida (lloc de treball) és la planxa. Posarem sempre primer sobre la planxa la part que presentarem en el plat i que serà el que vora el comensal, perquè al estar aquesta calenta és la que va a daurar millor.
Quan el peix hagi perdut l'aigua de superficie, no abans, ho girarem. Si comproves que encara esta pegat a la planxa no el forces, ell ja et dirà quan el pots girar.
Tornarem a posar un altre xorret d'oli i deixarem fer. En aquet cas, filet de lluç, ho hem salat sols una vegada perque el comensal amb el mateix tall menjara la peça, davant i darrera. Diferent seria un llenguado, per exemple, ja que tindríem de salar les dos cares.
Bé, el peix ja el tenim fet. Ara amb l'amanida de primer i l'escalibada de guarnició acompanyan el peix, crec que la familia es xuclara els dits. Aquí et quedes, ens anem a dinar. Fins la propera.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada