No es pot negar que els restaurants que disposem d'horta pròpia per proveir-nos de verdura fresca i ecologica tenim un encant natural respecte als clients, sobretot si desde la taula veus al cuiner recullin els productes de la terra, tomates, julivert, albergínies....
Pero esta clar que tot aixo no surt sol, necesites les mans d'un pages que ho tingue ben cuidat i es preocupi del manteniment i les necesitats de l'hortet. Del nostre s'encarreguen el Paco i la Maria, una parella de jubilats que apart de tindre el temps ocupat i de sentir-se utils, també en compensació, tenen sempre la taula vip reservada per ells i els seus familiars. L'hortet es preciós, inclus han fet un recorregut amb retols, indican el tipus de plantes, els fruits, el temps de recullida, etc. per a que els clients puguen disfrutar-ho de primera má.
L'altra idea que vam tenir va ser una petita granja on disposar de cuatre animalets, gallines, conills, un gall dindi i perque no, els porcs senglars. Els animals tenen altres l'inconvenients, mengen cada dia, com nosaltres i els corrals han de estar nets i higienics. Sobre el menjar no hi ha inconvenient, els donem les restes organiques que recullim dels plats, l'enciam, el pa, el que sobra de l'olla, les pells de les patates, les restes de paella etc. i el farratge.
El més diificil va ser aconseguir els porcs senglars. El procediment va ser aixi, entre novembre i gener aquets animals estan en zel, per lo tant vam agafar una tosina domestica i la vam introduir dintre al bosc dos nits, on viuen el porcs senglars salvatges. Aquestos la van fecundar i al cap d'un mesos van neixer les ratllades o llistons, els portem menjar i cuidem d'ells tots els dies, inclos sanitariament per el veterinari. Ara estan llustrosos, saludables i amb una energia inacabable.
|
Donan-l'hi una llepolia al Porc Senglar |
El que es fa dificil es no agafar-l'his carinyo, ja que tenen el seu desti marcat i sabem quin será el seu final, pero aixo no trau en fer-l'his la vida tranquila, comoda i agradable.